U bent hier
Wateroverlast

Bij wateroverlast kan de brandweer te hulp schieten. Dat kan door zandzakjes te voorzien daar waar nodig, het kan ook door ter plaatse te komen met pompmateriaal om het water weg te halen (als dat mogelijk is). Om onze hulp in te roepen voor het bestrijden van wateroverlast, kun je het e-formulier op deze site invullen.

Problemen of objecten die zich ver van de openbare weg bevinden of die geen onmiddellijk gevaar vormen voor mens en dier, behandelen we met lagere prioriteit. Hulp aan mens en dier in hoge nood krijgt voorrang.

Hoe aanvragen?

Gebruik het online meldformulier!

Of bel naar 011/24 88 88

Bel enkel naar het noodnummer 112 of 100 als:

  • er door de wateroverlast direct gevaar is voor mens of dier
  • als er redding nodig is
  • als er is sprake van een levensbedreigende situatie.

Is er geen direct gevaar voor mens en dier, dan bel je gewoon naar het bovenstaande nummer. Zo hou je de telefoonlijnen van de hulpcentrale vrij voor levensbedreigende situaties.

Welke informatie doorgeven?

Deze vragen zou je moeten kunnen beantwoorden:

  • Waar precies is de wateroverlast?
  • Welke hinder veroorzaakt de wateroverlast (toegangsweg geblokkeerd, (deel van) gebouw onder water, dreiging dijkbreuk, ...)?
  • Hoe hoog staat het water? (als het water niet hoog genoeg (<5cm) staat, kunnen onze pompinstallaties namelijk niet werken)
  • Zijn er personen of dieren in gevaar?

Kostprijs?

Aan deze hulp zijn geen kosten verbonden.
De kosten voor andere tussenkomsten van de brandweer vind je terug in het artikel 'Wat kost de brandweer?', gebaseerd op ons retributiereglement dat geldt voor alle brandweerposten in de zone Zuid-West Limburg (posten van Beringen, Tessenderlo, Heusden-Zolder, Hasselt, Sint-Truiden, Tongeren en Herk-de-Stad).

Wateroverlast Hulpverleningszone Zuid-West Limburg
Meer nieuws
© Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy en voorwaarden Extranet Shop Contact Website by Brainlane