U bent hier
Wateroverlast juni 2016

We hebben er een drukke maand juni opzitten, zeker wat betreft de interventies voor wateroverlast. Er is door de brandweer héél hard gewerkt om alle problemen zo goed mogelijk het hoofd te bieden. Een geslaagde missie, die een dikke pluim verdient. Daarom: hartelijk dank voor jullie inzet, brandweermannen (m/v)!

Voor onze sector kwamen er op 24 uur (van 1 tot 2 juni) meer dan 300 oproepen voor wateroverlast binnen. In onderstaand overzicht zie je de interventies voor wateroverlast en stormschade vanaf 1 juni tot en met 28 juni. De brandweerposten in onze zone rukten 1.379 keer uit om tussen te komen voor het leegpompen van o.a. kelders, het opruimen van takken en het dicht leggen van kapotte daken.

Ter vergelijking: In de volledige maand mei deed de brandweer 121 interventies in verband met wateroverlast of pompen, waarbij enkel de laatste 4 dagen van mei héél erg druk waren. De cijfers voor juni (nog niet volledig) spreken boekdelen.

Van 1 tot en met 28 juni 2016

wateroverlast / pompen / stormschade

post Hasselt

593

post Sint-Truiden

423

post Tongeren

124

post Tessenderlo

85

post Heusden-Zolder

71

post Beringen

43

post Herk-de-Stad

40

TOTAAL:

1379

Bedankt voor de inspanningen

Sectorcommandant Lt. Frederick van der Have: “Om de wateroverlast te bestrijden en de mensen uit de nood te helpen, zijn heel wat inspanningen geleverd, op elk gebied. In de kazernes werden tonnen zand in zandzakjes gedaan, in de centrale stond de telefoon roodgloeiend, de brandweer bood logistieke ondersteuning, deed heel wat interventies en de dienstregeling werd hiervoor overhoop gegooid. Heel wat van jullie zijn ook spontaan hulp komen aanbieden. En de vele handen hebben het werk toch iets lichter gemaakt. Een dikke merci en hopelijk blijven we de volgende weken gespaard!”

Bekijk zeker ook de reacties van onze volgers op het Facebook-bericht over de wateroverlast.

Foto’s

Heb je foto’s van de overstroming of de wateroverlast, van de brandweer in actie tijdens de wateroverlast? Dan mag je die aan ons bezorgen, via het mailadres: brandweer.communicatie@zuidwestlimburg.be. Alvast heel erg bedankt!

Wateroverlast juni 2016 Hulpverleningszone Zuid-West Limburg
Meer nieuws
© Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy en voorwaarden Extranet Shop Contact Website by Brainlane