U bent hier
Hoe word je brandweerman of brandweervrouw?

Wil je graag bij de brandweer, als vrijwilliger of beroeps? Fijn. Welkom! Alleen moet je eerst een aanwervingsprocedure doorlopen. Om aan die procedure te mogen deelnemen, heb je een federaal geschiktheidsattest nodig. Daarnaast moet je ook voldoen aan een aantal ‘administratieve’ voorwaarden. We leggen de weg naar de brandweer voor je uit.

In principe bestaat de weg naar een job als brandweer (m/v) uit drie delen:

  1. Het behalen van het federaal geschiktheidsattest (FGA)
  2. Slagen voor de aanwervingsproeven (sollicitatieprocedure voor een vacante functie binnen een brandweerpost) - hou onze vacature-pagina in de gaten of schrijf je in voor de vacaturenieuwsbrief.
  3. Slagen in de brandweeropleiding

Federaal Geschiktheidsattest

Ook dit najaar organiseert de brandweerschool van het PLOT in Genk testen die je kunt afleggen om het federaal geschiktheidsattest te behalen.

Dat geeft je wat meer tijd om je goed voor te bereiden. Zeker de fysieke proeven en de praktische test zijn dingen die je goed kunt (en moet) voorbereiden.

De data in het najaar zijn:

Competentie en handvaardigheidstest:

    • donderdag 12 oktober 2017
    • zaterdag 14 oktober 2017

Sportproeven:

    • zaterdag 28 oktober 2017

Inschrijven voor bovenstaande data?

Inschrijven voor deelname aan de testen voor het behalen van het FGA kan vanaf zaterdag 9 september 2017 (onder voorbehoud: vanaf 8 uur ‘s morgens) via de website Ikwordbrandweer.be. Zorg dat je op voorhand alle nodige documenten digitaal bij de hand hebt (opgeladen op je pc, laptop, smartphone of in de 'cloud').

Meer informatie over het FGA

In dit filmpje krijg je een idee van de proeven om het FGA te behalen:


Brochures met meer info

Vacatures bij de brandweer

Wil je graag bij een van onze brandweerposten (Beringen, Borgloon, Hasselt, Herk-de-Stad, Heusden-Zolder, Sint-Truiden, Tessenderlo, Tongeren) werken, hou dan onze vacaturepagina in de gaten. Je kan je op deze pagina ook inschrijven voor de vacature-nieuwsbrief.

© Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy en voorwaarden Extranet Shop Contact Website by Brainlane