U bent hier
Brandpreventie

Branden en brandweerlui in actie zijn altijd goed voor spectaculaire beelden. Maar geloof ons vrij: voorkomen is beter dan genezen. Daarom investeren onze brandweerkorpsen stevig in brandpreventie. Die preventie gaat van advies over brandveilig bouwen en verbouwen tot hoe omgaan met brandbare stoffen.

Brandweer Hasselt en de collega's van brandweer Beringen, Borgloon, Herk-de-Stad, Heusden-Zolder, Sint-Truiden, Tessenderlo en Tongeren beseffen dat als geen ander en investeren stevig in advies en controle met betrekking tot brandveiligheid.

Deze tips voorkomen brand

Bepaalde richtlijnen en info zijn voor alle doelgroepen bruikbaar. Op deze website en andere brandpreventiewebsites vind je heel wat informatie. Een kort overzicht:

Brandpreventie voor bouwers

Eigenaars, architecten, bouwheren, verhuurders en uitbaters kunnen bij de brandweer van Hasselt of bij een van de andere brandweerkorpsen terecht voor de wettelijke reglementering omtrent blusvoorzieningen, evacuatie van personen, opslag van gevaarlijke goederen, toegang voor brandweer... .

Ga je bouwen of verbouwen? Een winkel open? Waar moeten cafés, rustoorden, ziekenhuizen, jeugdhuizen, culturele centra, parkeergarages, sportcomplexen… precies in voorzien?

We helpen je graag op weg met tips. Brandveiligheid is een zaak van iedereen.

  • Neem contact op met de dienst Preventie van onze zone: preventie@zuidwestlimburg.be of bel: 011 24 88 28
  • Naast het brandveiligheidsadvies moet je natuurlijk ook in orde zijn met andere vergunningen wanneer je een café, winkel of restaurant wilt openen. Neem hiervoor contact op met de lokale politie (vergunning om sterke drank te schenken, om spelautomaten te installeren of om een uitzondering op het sluitingsuur te krijgen)

Wat kost een advies inzake brandpreventie?

Wil je voor een gebouw, een project, ... echt grondig advies van onze brandpreventieadviseur, dan rekent de hulpverleningszone wel bepaalde kosten aan. Je vindt deze terug in het artikel Wat kost de brandweer?

Vragen over brandpreventie?

Heb je vragen over preventie? Ben je op zoek naar bepaalde documenten en vind je ze niet in bovenstaande links? Bel ons op het telefoonnummer 011 24 88 28 en vraag naar de preventiedeskundige of mail naar preventie@zuidwestlimburg.be.

© Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy en voorwaarden Extranet Shop Contact Website by Brainlane