U bent hier
Be-Alert wint kostbare tijd

BE-Alert is de nieuwe alarmeringstool van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken. Waar draait het om? Om op tijd verwittigd te worden bij noodsituaties. Als BE-Alert over jouw contactgegevens beschikt, krijg jij een verwittiging als er zich een noodsituatie voordoet in jouw buurt. Schrijf je dus vandaag nog in!

De bedoeling van BE-Alert is de bevolking die rechtstreeks betrokken is bij een noodsituatie snelle en correcte informatie te geven. Ben je ingeschreven? Dan krijg je een spraakbericht op jouw vaste of mobiele telefoon, een SMS op jouw mobiele telefoon, een tekstboodschap via e-mail en/of fax. Zo wint iedereen kostbare tijd.

Bijvoorbeeld: BE-Alert kan een bericht versturen als er bijvoorbeeld brand uitbreekt op een industrieterrein. Dan krijgen buurtbewoners meteen een bericht dat ze ramen en deuren gesloten moeten houden.

Nu inschrijven voor BE-Alert

Je krijgt enkel een bericht als je jouw uitdrukkelijk toestemming gegeven hebt. Daarom moet je je dus eerst inschrijven.
Je kan zelf kiezen via welke weg(en) je verwittigd wilt worden. Be-Alert, lokale overheden en wij als hulpverleningszone zullen de boodschappen ook via sociale media - zoals Twitter en Facebook - verspreiden.

Inschrijven voor BE-Alert

Welke gemeenten gebruiken Be-Alert?

Al 14 gemeenten in onze hulpverleningszone zijn ingeschreven op BE-Alert en kunnen dus een boodschap uitsturen indien nodig. Het gaat om volgende gemeenten: Alken, Beringen, Borgloon, Diepenbeek, Gingelom, Halen, Hasselt, Heers, Nieuwerkerken, Sint-Truiden, Tessenderlo, Tongeren, Wellen.

Is jouw gemeente nog niet aangesloten op BE-Alert? Schrijf je toch in! Ook de gouverneur van jouw provincie kan BE-Alert gebruiken in een noodsituatie.

Vragen over Be-Alert

Vraag je je af hoe je zo'n bericht van Be-Alert zult ontvangen? Welk soort bericht krijg je dan? En in welke situaties mag je zo een boodschap verwachten? Dit en nog meer veelgestelde vragen vind je terug op de pagina's van Be-Alert.

Klaar voor de festivals? Al ingeschreven voor BE-Alert?

© Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy Extranet Shop Vacatures Contact Website by Brainlane