U bent hier
Welke gemeenten behoren tot het interventiegebied?

19 Limburgse gemeenten behoren tot het interventiegebied van hulpverleningszone Zuid-West Limburg. Onze brandweerkorpsen opereren volgens de regels van SAH, de snelst adequate hulp. Het hulpcentrum 112 (of 100) stuurt het interventieteam van de brandweer die het snelst op de plek van de brand of het ongeval kan zijn. We geven je hier een overzicht van de brandweerkazernes in onze zone en van hun interventiegebied.

De 19 gemeenten in het zuidwesten van Limburg zijn: Alken, Beringen, Borgloon, Diepenbeek, Gingelom, Halen, Hasselt, Heers, Herk-de-Stad, Herstappe, Heusden-Zolder, Kortessem, Lummen, Nieuwerkerken, Sint-Truiden, Tessenderlo, Tongeren, Wellen en Zonhoven.

Welke brandweer komt tot bij jou?

  • Brandweer Beringen is verantwoordelijk voor interventies op het grondgebied: Beringen, Paal, Koersel, Beverlo, Lummen (bepaalde delen) en Ham (bepaalde delen, interventiegebied van Hulpverleningszone Noord-Limburg).
  • Brandweer Borgloon rukt uit voor interventies in Borgloon, Heers en Wellen.
  • Brandweer Hasselt is verantwoordelijk voor interventiegebied op het grondgebied van: Alken, Diepenbeek, Hasselt, Kortessem, Zonhoven en Wellen.
  • Brandweer Herk-de-Stad is verantwoordelijk voor interventiegebied op het grondgebied van: Herk-de-Stad, Halen, Zelem en bepaalde delen van Lummen en van Kermt.
  • Brandweer Heusden-Zolder is verantwoordelijk voor interventiegebied op het grondgebied van: Heusden, Zolder en bepaalde van Lummen en bepaalde delen van Koersel (Beringen).
  • Brandweer Sint-Truiden is verantwoordelijk voor interventies op het grondgebied van: Sint-Truiden, Nieuwerkerken en Gingelom.
  • Brandweer Tessenderlo is verantwoordelijk voor interventiegebied op het grondgebied van:Tessenderlo en in bepaalde delen van Deurne (Diest - Hulpverleningszone Oost Vlaams-Brabant), Meerhout (Brandweerzone Kempen) en Paal (Beringen).
  • Brandweer Tongeren is verantwoordelijk voor interventies op het grondgebied van: Tongeren, Herstappe en bepaalde delen van Riemst (Brandweerzone Oost-Limburg).

Hoe groot is ons interventiegebied?

Met onze 965,76 km² aan grondgebied, is hulpverleningszone Zuid-West Limburg verantwoordelijk voor 39% van het Limburgse grondgebied. In dit gebied woont ongeveer 44% van de Limburgers (totaal aantal inwoners in de provincie Limburg: 859.681, op 1 januari 2015). Onze brandweer staat dus in voor noodhulp aan 379.661 inwoners.

© Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy en voorwaarden Extranet Shop Contact Website by Brainlane