U bent hier
Activiteitenkalender

Er staan heel wat activiteiten in en rond onze brandweerposten gepland! Met op zondag 25 maart in Beringen de Firefighter Mountain Trail. En op zondag 3 juni opendeurdag bij de brandweer van Tongeren. Welkom!

 • Zondag 3 juni 2018 - Opendeurdag post Tongeren:
  Kom de brandweerkazerne aan de Sint-Maternuswal 10 bezoeken.
 • Zondag 17 juni 2018 - South-West Soccer Cup sector Zuid:
  • Voetbaltornooi voor brandweerlieden provincie Limburg
  • In het stadion van STVV 'Stayen'
  • Inschrijven per ploeg van 5 aan €50 per ploeg
  • meer informatie in dit artikel.

 • Zondag 16 september 2018 - Belgian Fire Games in Genk (PLOT)
  De 3de editie van de Belgian Fire Games vindt plaats op 16 september 2018 van 9u tot 18u in het opleidingscentrum PLOT in Genk.
  Welke zone zal, in navolging van Brussel (winnaar 2014) en Vlaams-Brabant West (winnaar 2016), deze keer een team mogen afvaardigen om België te vertegenwoordigen op de volgende wereldkampioenschappen?
Belgian Fire Games op 16 september 2018 in de brandweerschool PLOT in Genk


 • 19 & 20 oktober 2018 - Brandweercongres Back to Basics

Op vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober 2018 organiseert Brandweervereniging Vlaanderen het BrandweercongresBack to basics’, in de Brandweerschool PIVO in Asse.

Je kan er sessies van verschillende Belgische en internationale sprekers volgen, deelnemen aan workshops en de belangrijkste bedrijven actief in de veiligheidssector op de vakbeurs ontmoeten.

Brandweercongres 2018 - Back to Basics


Voor wie?

Het brandweercongres is er voor álle mensen actief in de brandweer, alle personeel werkzaam binnen de brandweerzones. Niet alleen operationelen, ook administratief en ondersteunend personeel, ambulanciers … Bovendien zijn ook andere geïnteresseerden en belanghebbenden uiteraard meer dan welkom.

2-daags event

Gezien het succes van de vorige jaren, wordt het congres dit jaar uitgebreid naar een tweedaags evenement. Alle aspecten van de brandweerwerking worden belicht, waardoor alle collega’s de kans hebben om relevante sessies te volgen.

Op vrijdag zijn er workshops rond niet-operationele thema’s, zoals HRM, ICT, Preventie en opleidingen voor de zoneleiding en administratieve diensten. Op zaterdag zal het congres plaatsvinden zoals we het kennen, met allerhande koude en warme workshops en presentaties. Dankzij de mooie locatie van de brandschool, zijn er dit jaar heel wat mogelijkheden om praktijkoefeningen en workshops aan te bieden. Op die manier maken we er een echt ‘doe-congres’ van.

Meer info?

Surf naar www.brandweercongres.be

Noteer de datum al met stip in je agenda. Hopelijk zien we elkaar in oktober!

Activiteitenkalender Hulpverleningszone Zuid-West Limburg
Meer nieuws
© Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy en voorwaarden Extranet Shop Contact Website by Brainlane