U bent hier
Activiteitenkalender

  Onze brandweerposten organiseren weer heel wat interessante activiteiten, waarbij je kan kennis maken met de werking van de brandweer. Van harte welkom! 

  Opendeurdagen brandweer

  • Zondag 28 april '24 - OPENDEURDAG brandweerpost Hasselt
  • meer info over de openingsuren & het programma van de opendeurdagen volgt later.

  Firefighter Mountain Trail

  • 8ste editie van onze eigen Firefighter Mountain Trail 
  • Zondag 24 maart 2024 op de mijnsite van BE-Mine, Beringen
  • Ook nu weer nodigen onze brandweerposten van Tessenderlo, Beringen en Heusden-Zolder je uit voor een loopevenement op en rond de mijnterrils in Beringen. Iedereen die zin heeft in deze stevige kuitenbijter mag meedoen!
  • Meer info & inschrijven: klik hier.

  Steps on Fire

  Op zaterdag 25 november 2023 organiseert het Steps On Fire-team de 8ste editie van Steps on Fire:  deze benefietwandeling start in Hasselt (om 07:00 uur) en eindigt na 66 km in Mol. Inschrijven voor kortere afstanden (bv: 52, 36, 32, 23, 18 of 7 km) kan uiteraard ook.

  Onze brandweerkazerne in Heusden-Zolder zorgt voor een bevoorradingspost. Tijdens de vorige edities namen ook een aantal brandweerlieden deel, sommigen zelfs gekleed in volledige interventie-uitrusting. De opbrengst van deze wandeling gaat naar de vzw Help Brandwonden Kids.

  Extra info?

  De wandeling passeert aan Domein Kiewit, loopt dwars door de Wijers, langs de Kluis van Bolderberg, over de Grote Terril in Beringen, door het Militair Domein in Leopoldsburg enz.

  De route is zeer gevarieerd: je bent onderweg in de mooie Limburgse natuur, kijkt uit over het groene landschap op een panoramapunt, geniet van de stilte en ontdekt ongetwijfeld enkele schitterende plekjes.

  Na een warme ontvangst aan de finish, volgt de gezellige Après-Walk in het TISP te Mol.

  De totale afstand van de wandeling bedraagt dit jaar 66 km.

  De rode draad doorheen de wandeling is de spoorlijn Hasselt – Mol.
  Op verschillende posten (regelmatig in de buurt van een NMBS-station) is een bevoorrading voorzien alsook een start- en stopplaats voor de wandelaars.

  Deze setting maakt dat je op verschillende manieren kan deelnemen aan Steps on Fire:

  a) Je kiest om het volledige traject van 66km te wandelen.

  b) Je neemt onderweg een pauze door wandelend te starten in Hasselt en bv de trein te nemen in Heusden en vervolgens verder te wandelen vanaf Leopoldsburg.

  c) Je begint of stopt aan één van de bevoorradingsposten en wandelt een kortere afstand. De startplaatsen vindt u als bijlage.

  Iedereen is vrij om aan eigen tempo te wandelen. Helemaal overtuigd om deel te nemen?

  Schrijf je dan in via www.stepsonfire.com

  Tot dan!

  © Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy Extranet Shop Vacatures Contact Website by Brainlane