U bent hier
VVSG bundelt info brandveiligheid kinderopvang

De VVSG – de vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten – heeft een webpagina op haar site gemaakt die alle informatie bundelt in verband met de brandveiligheid van initiatieven voor kinderopvang. De site is bedoeld voor brandweer en burgemeesters, bevoegd voor het afleveren van brandveiligheidsattesten.

De burgemeester heeft een cruciale rol in het afleveren van de brandveiligheidsattesten voor organisatoren van kinderopvang. De bevoegde brandweerdiensten moeten kinderopvanglocaties controleren volgens de juiste regelgeving. Specifiek voor burgemeesters en bevoegde brandweerdiensten ontwikkelde de VVSG een webpagina met hierop alle nuttige info voor brandweer en burgemeesters, in verband met het afleveren van die attesten.

Brandveiligheidsattest

In het verleden werd het verslag van de brandweer overhandigd aan de organisatoren van kinderopvang, zonder tussenkomst van de burgemeester. Het verslag werd beoordeeld door Kind & Gezin, die vervolgens (g)een vergunning of erkenning afleverde. Nu hebben organisatoren van kinderopvang een brandveiligheidsattest nodig van hun burgemeester eer ze een (verlenging van) vergunning of erkenning kunnen aanvragen.

Regelgeving op één site

Met de publicatie van het Procedurebesluit Buitenschoolse Opvang begin februari 2015 is alle regelgeving over brandveiligheid in de kinderopvang beschikbaar. We bundelden de regelgeving op de nieuwe VVSG-webpagina. Meer info: Kurt Schoonbaert, Steunpunt Kinderopvang, stafmedewerker infrastructuur, kurt.schoonbaert@vvsg.be, telefoon: 02/211.56.63

Linken

VVSG bundelt info brandveiligheid kinderopvang Kindengezin.be
Meer nieuws
© Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy Extranet Shop Vacatures Contact Website by Brainlane