U bent hier
Dag van de brandweer: Let's stick together

4 mei, Internationale Dag van de Brandweer. Elk jaar zetten wij op deze symbolische dag de toewijding, verbondenheid en opoffering van onze brandweer in de kijker. Vorig jaar schonken we onze dag weg aan de hulpverleners in de frontlinie met "wij zijn fier" maar dit jaar p(l)akken wij hem terug. Deze keer met een positieve boodschap voor de Vlaming.

Let’s stick together

Let’s stick together, dat is het thema van Dag van de Brandweer dit jaar. Want de brandweer, die kleeft aan elkaar. Die ook blijft plakken als het moeilijk wordt. Dat hebben onze 14 000 pompiers en ambulanciers het voorbije jaar wel bewezen. Dat gevoel van samenhorigheid en doorzettingsvermogen willen we verspreiden naar de bevolking én naar onze eigen medewerkers. Want geef toe, de Vlaming kan zo’n positieve boodschap ondertussen wel gebruiken.

Een leuke campagnevideo toont aan dat onze boodschap relevant is in de huidige maatschappelijke context. Er is beterschap op komst maar het blijft een moeilijke en verwarrende periode. Als er iets is wat de coronacrisis ons geleerd heeft, dan is het dat we moeten samenwerken. Alleen samen geraken we hier uit. En dàt is net waar de brandweer geweldig goed in is. De brandweer stickt together, maar de bevolking ook. Nog even… Het zijn de laatste loodjes.

Getuigenissen

Het afgelopen jaar was voor niemand gemakkelijk maar iedereen moest blijven doorgaan. Zeker bij de brandweer. Op www.westicktogether.be staan tien verhalen van collega’s gebundeld. Ze vertellen hoe zij het voorbije jaar beleefd hebben. Het werd een mooie mix van verschillende profielen: beroepspompiers (man/vrouw), vrijwilligers, ambulanciers, dispatchers, logistieke of administratieve medewerkers, instructeurs … Allemaal gewone mensen wiens werk en leven het voorbije jaar compleet veranderde. Van thuis uit, in de brandweerwagen, in een ambulance of waar dan ook: ze zijn allemaal deel van de brandweer.

Netwerk Brandweer is ….

Netwerk Brandweer (NB) is het samenwerkingsverband van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) en alle Vlaamse hulpverleningszones. Als koepelorganisatie voor alle 20 Vlaamse Hulpverleningszones neemt Netwerk Brandweer verschillende rollen op:

  • Als dienstverlener biedt NB informatie en advies aan de politieke bestuurders en personeelsleden van gemeenten en hulpverleningszones. NB is voor hen het kenniscentrum rond de werking van de hulpverleningszones en brandveiligheid.
  • Als belangenbehartiger is NB de spreekbuis namens de Vlaamse hulpverleningszones voor andere overheden en belanghebbenden.
  • Als netwerkorganisatie waarbinnen kennis- en ervaringsuitwisseling plaatsvindt, stimuleert NB de samenwerking tussen de leden.
Dag van de brandweer: Let's stick together Hulpverleningszone Zuid-West Limburg
Meer nieuws
© Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy en voorwaarden Extranet Shop Contact Website by Brainlane