U bent hier
"Zelfs al kreeg ik geen cent, ik zou nog brandweervrijwilliger zijn."

Waarom iemand brandweervrijwilliger wordt, verschilt van persoon tot persoon. Voor Diego, vrijwilliger bij post Tongeren, was dat de brand bij de buren die hij als kind meemaakte. “Mijn slaapkamer trof ook vuur. Sindsdien wil ik niet dat zo’n brand ook anderen treft. Daarom ben ik bij de brandweer.”

Diego (34 jaar) is al 14 jaar brandweervrijwilliger bij post Tongeren. Dat betekent dat hij van zodra hij het grondgebied van Tongeren betreedt, zich beschikbaar stelt via zijn pieper. Dat is geen must. Elke brandweervrijwilliger kiest zelf zijn of haar beschikbaarheid. Maar bij Diego is het ook zijn verleden en de passie voor de hulpverlening die hem drijven.

"Het vuur bij de buren was zo hevig
dat het ook mijn slaapkamer binnendrong."

Speelgoed opgebrand

“Als kleine jongen heb ik een uitslaande woningbrand meegemaakt bij onze buren. Dat huis brandde volledig uit. Het vuur was zo hevig dat het via mijn slaapkamerraam ons huis binnen drong. Gelukkig was ik die morgen al vroeg opgestaan. Maar mijn speelgoed en de stickercollectie die ik de avond voordien nog ingekeken had, waren volledig vernield.”

Beschikbaar stellen

Vanaf dat moment wilde Diego ook bij de brandweer. “Als brandweerman kan ik de mensen vanaf het eerste moment helpen. Omdat een interventie missen me elke keer pijn aan het hart doet, stel ik me wel vaak beschikbaar. Ik wil niet dat anderen moeten meemaken wat ik als kind gezien heb.”


Uitdagend en afwisselend

Na 14 jaar als brandweervrijwilliger weet Diego dat het werk van de brandweer nooit verveelt. “Je leert altijd bij. En elke oproep die je krijgt, is anders. Geen 2 interventies zijn hetzelfde. Hierdoor is de aanpak telkens anders. Dat maakt het zo afwisselend en uitdagend.”

"Je maakt vrienden voor het leven en blijft nieuwe dingen leren. Dat maakt het erg boeiend!"

Vrienden voor het leven

Als brandweervrijwilliger werk je niet gratis, ook al doet de term ‘vrijwilliger’ iets anders vermoeden. “Voor veel mensen is het een mooie gelegenheid om een centje bij te verdienen. Maar al kreeg ik geen cent, ik zou het nog doen. Je maakt vrienden voor het leven en blijft nieuwe dingen leren. Dat maakt het allemaal erg boeiend.”

Vlieg er in!

“Brandweervrijwilliger zijn, houdt mijn verstand jong,” lacht Diego. “Dus als je nog wat vrije tijd over hebt, kan ik je deze job zeker aanraden. Voor mij is het trouwens geen job maar een hobby! En als jij ook brandweervrijwilliger wilt worden, ga er dan voor de volle 200% voor. Bereid je voor en vlieg er in. Ik beschouw het brandweervrijwilliger zijn in elk geval als iets heel positiefs.”

Vacature Brandweervrijwilliger
Ook een passie voor hulpverlening? Solliciteer nu voor brandweervrijwilliger!
Alle informatie, de sollicitatievoorwaarden en de volledige functieomschrijving van de job van brandweervrijwilliger (m/v) vind je terug op onze website, in dit artikel:
Solliciteren tot 20 november 2017
Onze brandweerposten liggen in Tongeren, Beringen, Borgloon, Hasselt, Herk-de-Stad, Heusden-Zolder, Sint-Truiden en Tessenderlo. Een overzicht van die 8 brandweerposten vind je hier.

Solliciteren kan tot en met 20 november 2017. Alle voorwaarden staan in dit document.

Eerst meer weten?
Zit je nog met vragen? Wil je graag meer weten over hoe het is om brandweervrijwilliger te zijn? Kom naar een van onze infoavonden. We geven er graag meer toelichting bij de vacature en bij de functie van brandweervrijwilliger:

Hulpverleningszone Zuid-West Limburg
Meer nieuws
© Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy en voorwaarden Extranet Shop Contact Website by Brainlane