U bent hier
Geweld tegen hulpverleners, da's niet om te lachen

De Algemene Directie Civiele Veiligheid werkte op vraag van Minister Annelies Verlinden een campagne uit die jou bewust wil maken van het geweld tegen de brandweer. De campagne roept op om de brandweerlieden en ambulanciers te steunen. Hieronder lees je hoe je de boodschap "Geweld tegen hulpverleners, da's niet om te lachen" kunt helpen verspreiden.

Om de boodschap te verspreiden, kozen we voor een digitale campagne met een inspirerende boodschap. De campagne wil het grote publiek bewust maken van de waarde en het belang van het werk van de brandweer en tegelijk het geweld tegen de brandweer stoppen. 

Omdat het geweld de laatste jaren een piek kent rond de eindejaarperiode, start de campagne op 15 december en zal deze gedurende 4 weken te zien zijn op de sociale media (Instagram, YouTube, Facebook en Snapchat).

Wat kan jij doen?

De website www.notfunny.ibz.be vormt de kern van de campagne. Alle advertenties en posts op sociale media leiden de bezoekers hiernaartoe. Op die site kun je meer informatie vinden over het fenomeen en kun je zelf dingen doen om de brandweerlieden en ambulanciers te steunen:

  • jouw voornaam toevoegen aan de “Muur van Respect” op de website (bij 500 namen maken we een digitale affiche van de Muur die we bezorgen aan de zones),
  • de campagnesticker toevoegen aan jouw verhaal op sociale media of de sticker instellen als profielfoto,
  • de posts delen.
Geweld tegen hulpverleners, da's niet om te lachen ibz.org
Meer nieuws
© Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy Extranet Shop Vacatures Contact Website by Brainlane