U bent hier
​“Papa, moet jij niet naar de brandweer?”

Je ‘bieper’ gaat, jij blijft kalm, terwijl je kinderen staan te roepen: “Papa, moet jij niet naar de brandweer?” Het is een situatie die Niki Frederix wekelijks meemaakt. Want naast mecanicien bij Defensie is hij ook nog brandweerman bij onze post in Beringen. Hij stelt zichzelf graag aan je voor.

“Ik ben 36 jaar, gehuwd en vader van 2 kindjes van 3 en 6 jaar. Overdag werk ik als elektro-mecanicien bij het Belgische leger. Maar daarnaast ben ik ook al 6 jaar brandweervrijwilliger bij brandweerpost Beringen. Het zit namelijk in mijn natuur om mens en dier te helpen. De stap naar de brandweer past helemaal bij mij.”

Mooie uitdaging

Het was zijn neef die Niki overtuigde om ook bij de brandweerpost van Beringen te komen werken. “Er waren enkele vacatures opengesteld. En omdat het me wel een mooie uitdaging leek, heb ik gesolliciteerd.” En de brandweer is tot op de dag van vandaag een uitdaging gebleven, vindt hij.

Jobs combineren

Voor Niki vormt de grote verscheidenheid aan interventies ook een grote aantrekkingskracht van de brandweer. “Er gebeurt altijd wel iets nieuws. Dus als je een uitdaging zoekt en je hebt veel vrije tijd, dan moet je zeker solliciteren.” En waarom dan als brandweervrijwilliger? “In mijn geval is het zo dat ik mijn job als mecanicien bij Defensie ook graag doe. Daarom combineer ik de twee liever.”

Wees fit en blijf kalm

Als je deelneemt aan de proeven om je federaal geschiktheidsattest te behalen – een eerste stap richting brandweerman (m/v) worden – dan heeft Niki nog twee tips voor jou: “Fit zijn én kalm blijven!” Maar hij wil ook dat je een weldoordachte keuze maakt. “Brandweerman (m/v) worden is niet iets waar je licht over moet gaan. Als je opgeroepen wordt, weet je nooit hoe lang je weg zal zijn. Tijdens een interventie ben je meestal ook niet bereikbaar voor het thuisfront. Dus op voorhand goed afspreken met je partner en je kinderen, als die er al zijn, is wel zo belangrijk.”

Indrukwekkend

Toch geniet Niki van zijn keuze voor de brandweer. “Mijn kinderen vinden het natuurlijk geweldig dat hun papa een brandweerman is. Voor hen is dit allemaal heel indrukwekkend. Ze zijn het al zo gewoon dat mijn bieper gaat, dat ze zelfs bij de wekelijkse biepertest staan te roepen: Papa, moet jij niet naar de brandweer?”

Werken bij de brandweer
Ook een passie voor hulpverlening?

De meest recente vacatures in onze hulpverleningszone vind je op deze vacaturepagina terug.

Op de website "Ik word brandweer" vind je alle info over aan welke voorwaarden je moet doen, welke attesten je moet behalen en hoe je kunt solliciteren. Op deze site vind je ook een overzicht van alle vacatures bij de brandweer in ons land en in onze zone!

Op Ikwordbrandweer.be kun je je ook inschrijven voor de proeven om het Federaal Geschiktheidsattest te behalen. Dat 'FGA' heb je nodig om in België als operationele brandweer(m/v) te kunnen solliciteren.

​“Papa, moet jij niet naar de brandweer?” Hulpverleningszone Zuid-West Limburg
Meer nieuws
© Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy Extranet Shop Vacatures Contact Website by Brainlane