U bent hier
Symbolen herkennen redt levens!

Veiligheid voor alles! Elk jaar gebeuren er meer dan 10.000 ongevallen met huishoudproducten in België, waarvan de helft betrekking heeft op kinderen. Maar we kunnen dit voorkomen! De sleutel tot preventie is het herkennen van gevaarsymbolen. 

Lees het etiket en check de symbolen

Het lezen van het etiket van huishoudproducten is van cruciaal belang. Bekijk de symbolen zorgvuldig en begrijp de betekenis ervan. Ze bevatten belangrijke informatie over de risico's en gevaren die het product met zich meebrengt.

Meer info? Ga naar de website van Oscare/chemische huishoudproducten 

Sluit producten altijd correct af

Zorg ervoor dat alle huishoudproducten veilig zijn afgesloten na gebruik. Een simpele handeling kan ervoor zorgen dat gevaarlijke situaties worden voorkomen en dat kinderen er niet bij kunnen.

Bewaar huishoudproducten buiten het bereik van kinderen

Bewaar alle gevaarlijke huishoudproducten op een veilige plaats, buiten het bereik van nieuwsgierige handjes. Berg ze op in afgesloten kasten of op hogere planken, waar kinderen ze niet kunnen vinden.

Hou ontvlambare producten uit de buurt van vuur of warmte

Brandbare producten vormen een groot risico. Zorg ervoor dat ze op een veilige afstand worden bewaard van open vuur, warmtebronnen en ontstekingsbronnen. Voorkom gevaarlijke situaties en vermijd ongelukken.

Bewaar producten in de oorspronkelijke verpakking

Het is belangrijk om huishoudproducten in de originele verpakking te bewaren. Hierdoor blijven de juiste instructies, veiligheidswaarschuwingen en gevaarsymbolen zichtbaar en begrijpelijk.

Jouw veiligheid is belangrijk

Wees alert en neem de nodige voorzorgsmaatregelen om ongevallen met huishoudproducten te voorkomen. Laat de gevaarsymbolen je gids zijn naar een veiliger thuis!

© Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy Extranet Shop Vacatures Contact Website by Brainlane