U bent hier
Firefighter Mountain Trail 2021

In 2021 zal de 5de Firefighter Mountain Trail plaatsvinden, maar niet - zoals traditioneel - einde maart. De huidige coronamaatregelen in ons land laten dit nog niet toe. Zodra er versoepelingen zijn, waardoor we terug sportwedstrijden mogen organiseren, zullen we een nieuwe datum vastleggen. Hou deze pagina in de gaten voor updates.

Voor een nieuwe editie van de Firefighter Mountain Trail, een loopevenement op en rond de terril van Beringen-Mijn, mikken we op de zomer of het najaar.

Editie 2020 bracht 3.600 euro op

Onze collega's van sector West - de posten van Beringen, Heusden-Zolder en Tessenderlo - organiseerden in 2020 voor de 4de keer de avontuurlijke en uitdagende Firefighter Mountain Trail, op de terrils van Beringen-mijn. In de categorie voor brandweerlieden was de Luikse hulpverleningszone 'zone 2 IILE-SRI' over de 3 langste afstanden de beste.

Dankzij de deelname van de meer dan 460 lopers én dankzij onze sponsors konden sergeant Luc Raymaekers, postcoördinator brandweer Tessenderlo | initiatiefnemer FFMT, en zijn medeorganisatoren een mooie cheque van 3.600 euro overhandigen aan kapitein Bert Ceyssens, de voorzitter van de vriendenkring van brandweer Heusden-Zolder. "Deze mooie opbrengst gaat naar de families van onze overleden collega's Chris en Benni. Ook de collega's die verbrand geraakten tijdens die bewuste 11de augustus 2019 krijgen een deel van deze opbrengst. We zijn er in elk geval erg blij mee!"

Dank je wel aan alle deelnemers!


Uitslagen van de trail

De volledige uitslag van #FFMT2020 vindt je terug op de pagina van Kraftman ChronoTiming.

Alle foto's kun je raadplegen op de site van Pixfopix. Klik op 'Firefighter Mountain Trail' en scroll naar beneden.

Hartelijk dank om deel te nemen & gefeliciteerd aan alle winnaars!

Parcours 2020

Het loopparcours bestaat onder andere uit het permanente mountainbikeparcours op de ‘kleine’ mijnterril en de bewegwijzerde wandelwegen die het Agentschap Natuur & Bos heeft uitgestippeld op ‘grote’ terril.

De deelnemers aan de 7 km doen onderstaande route 1 maal.

De deelnemers aan de 12 km doen onderstaande route 1 maal.

  • De deelnemers van de 21 km doen bovenstaande route 2 maal.
  • De deelnemers van de 30 km doen bovenstaande route 3 maal.

Onze sponsors

Runners' Lab

Chevron-Phillips Chemical Company

Borealis Group

Vynova Tessenderlo

© Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy en voorwaarden Extranet Shop Contact Website by Brainlane