U bent hier
Firefighter Mountain Trail 2021

Op zondag 22 augustus 2021 vindt de 5de editie van de Firefighter Mountain Trail plaats. De organisatie zal verlopen volgens de huidige coronamaatregelen: je start in een bepaald tijdslot, je brengt je eigen bevoorrading mee en er zijn geen kleedkamers en douchecellen. Ondanks die beperkingen zullen onze collega's van Beringen, Tessenderlo en Heusden-Zolder er weer een heel mooi loopevenement van maken!

De brandweermannen van Beringen, Heusden-Zolder en Tessenderlo nodigen lopers, joggers en trailrunners voor de vijfde keer uit de loopschoenen aan te trekken. Deze editie van de Firefighter Mountain Trail vindt als vanouds plaats op de terreinen van be-MINE in Beringen.

Pittige Mountain Trail

Een avontuurlijk loopparcours op en rond de mijnterrils vormt de ideale combinatie van inspanning en ontspanning. De trail vindt plaats op een industrieel-archeologisch site die zijn gelijke niet kent in Europa.

Deelnemers kunnen kiezen tussen de afstand van 6,11,19 en 27 km. Er zijn op en rond de grote en kleine terril heel wat hoogtemeters te overbruggen. In totaal telden we een gemiddeld stijgingspercentage van 6,11%. Een stevige kuitenbijter.

Voor start & aankomst één adres: Mijnstadion, Stadionlaan 1, 3580 Beringen.

Parcours 2021 + starturen

Het loopparcours bestaat onder andere uit het permanente mountainbikeparcours op de ‘kleine’ mijnterril en de bewegwijzerde wandelwegen die het Agentschap Natuur & Bos heeft uitgestippeld op ‘grote’ terril.

Je kan kiezen uit 4 afstanden: (max 400 deelnemers)

  • 27 km (3 rondes), start om 08:00 uur
  • 19 km (2 rondes), start om 08:30 uur
  • 11 km (1 ronde), start om 09:00 uur
  • 6 km (mini-trail), start om 09:30 uur

  • De deelnemers van de 19 km doen bovenstaande route (11km) 2 maal
  • De deelnemers van de 27 km doen bovenstaande route (11km) 3 maal

Inschrijven voor #FFMT2021

Inschrijven voor de 5de editie van de Firefighter Mountain Trail (#FFMT2021) kan al via deze link naar de site van Kraftman Chrono Timing.

Inschrijvingskost:

  • € 12 zonder T-shirt
  • € 25 met T-shirt (als je bestelt vóór 21 juli 2021)

Je kan enkel vooraf inschrijven. Ter plaatse, op de dag van de #FFMT2021 inschrijven, is niet mogelijk omwille van de huidige coronamaatregelen. Om die reden zijn er ook geen douches, geen cafetaria, geen tassenbewaking. Als er versoepelingen mogelijk zijn tegen 22 augustus '21, dan bekijken we onze organisatie opnieuw en communiceren we eventuele aanpassingen via mail en via onze website. In elk geval zullen we er alles aan doen om er een heel fijn en sportief loopevenement van te maken!

Wisselbeker brandweer

Ook dit jaar kunnen de zones strijden voor deze wisselbeker. De beste tijden van de afstanden 11, 19 en 27 km worden samengeteld om zo het beste resultaat te krijgen voor de wisselbeker.

Wil je als zone deelnemen aan de wisselbeker, zorg er dan voor dat je minstens 1 loper per afstand inschrijft en hij/zij een goed resultaat neer zet.

Winnaars in het brandweerklassement van de vorige edities:

  • 2019: Zone Rivierenland - Antwerpen
  • 2020: Zone 2 IILE-SRI – Luik

Bevoorrading

Voor alle afstanden zijn er enkel water bevoorradingsposten voorzien boven op de kleine terril en aan de aankomst (CORONA regel)

We zullen ook geen plastic bekertjes meer gebruiken, om afval te vermijden. In de plaats mag je als deelnemer je eigen (plooi-)beker meebrengen. Je kan zo'n handige plooibeker ook aankopen, bestellen kan digitaal bij je inschrijving.

Onze sponsor

Runners' Lab - schoenadvies op maat

© Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy en voorwaarden Extranet Shop Contact Website by Brainlane