U bent hier
Firefighter Mountain Trail 2022

De brandweerposten van Beringen, Heusden-Zolder en Tessenderlo nodigen lopers, joggers, trailrunners voor de zesde keer uit de loopschoenen aan te trekken, voor een nieuwe editie van de Firefighter Mountain Trail. Het loopevenement vindt als vanouds plaats op de terreinen van be-MINE in Beringen, op zondag 27 maart 2022.

Een avontuurlijk loopparcours op en rond de mijnterrils vormt de ideale combinatie van inspanning en ontspanning. De trail vindt plaats op een industrieel-archeologisch site die zijn gelijke niet kent in Europa.

Inschrijven voor de Firefighter Mountain Trail

Kosten: € 12,- zonder t-shirt | € 25,- met t-shirt | mogelijkheid tot aankopen van herbruikbare plooibeker

Pittige Firefighter Mountain Trail

Deelnemers kunnen kiezen tussen de afstand van 6, 11, 19 en 27 km. Er zijn op en rond de grote en kleine terril heel wat hoogtemeters te overbruggen. In totaal telden we een gemiddeld stijgingspercentage van 6,11%. Een stevige kuitenbijter.

  • Voor de start één adres: Mijnstadion, Stadionlaan 1, 3580 Beringen.

Starturen & parcours #FFMT2022

Het loopparcours bestaat onder andere uit het permanente mountainbikeparcours op de ‘kleine’ mijnterril en de bewegwijzerde wandelwegen die het Agentschap Natuur & Bos heeft uitgestippeld op ‘grote’ terril.

Je kan kiezen uit 4 afstanden (klik op de routes om ze als pdf-bestand te downloaden): 

Wisselbeker brandweer

Ook dit jaar kunnen de zones strijden voor deze wisselbeker. De beste tijden van de afstanden 11, 19 en 27 km worden samengeteld om zo het beste resultaat te krijgen voor de wisselbeker.

Wil je als zone deelnemen aan de wisselbeker, zorg er dan voor dat je minstens 1 loper per afstand inschrijft en hij/zij een goed resultaat neer zet.

Winnaars vorige edities:

  • 2019: Zone Rivierenland - Antwerpen
  • 2020 & 2021: Zone 2 IILE-SRI – Luik

Foto: Pixfopix.com (scroll op die pagina naar beneden voor meer foto's van de FFMT2021)

De foto's

De foto's werden die gemaakt zijn tijdens de FFMT2021 werden verzameld op de website Pixfopix.com. Klik op de link om naar de fotopagina te gaan. Dank je wel aan alle fotografen!!!

Onze sponsor

Runners' Lab - schoenadvies op maat

    Firefighter Mountain Trail 2022 Pixfopix.com
    Meer nieuws
    © Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy en voorwaarden Extranet Shop Contact Website by Brainlane