Onze brandweerkazerne in Tessenderlo

Waar ligt de kazerne van brandweerpost Tessenderlo? En in welk gebied is brandweer Tessenderlo verantwoordelijk voor de interventies? Je leest het hier.

Adres

Brandweer Tessenderlo
Heilig Hartlaan 30
3980 Tessenderlo

Interventiegebied

De brandweerpost van Tessenderlo vormt samen met de posten van Beringen, Heusden-Zolder, Hasselt, Herk-de-Stad, Sint-Truiden en Tongeren de hulpverleningszone Zuid-West Limburg.

In het kader van de snelste adequate hulp (SAH), waarbij de gemeentegrenzen overschreden worden, rukt Tessenderlo ook uit voor interventies in:

  • Laakdal
  • Ham
  • Diest
  • Beringen
  • Tessenderlo
  • Lummen
  • Meerhout

De brandweer van Tessenderlo werkt ook regelmatig samen met de omliggende brandweerposten van Geel, Leopoldsburg, Diest en Beringen.

Uitrusting

De kazerne is gelegen langs de Heilig-Hartlaan en beschikt over een goed uitgebouwde infrastructuur, noodzakelijk voor een professionele hulpverlening. Zo bestaat het wagenpark uit meer dan 10 voertuigen, uitgerust voor allerhande specifieke interventies.

Personeel

Brandweerpost Tessenderlo 1 beroepsonderofficier en 2 beroepsbrandweermannen. Daarnaast kunnen we ook nog rekenen op heel wat brandweervrijwilligers: 7 onderofficieren, 6 korporaals en 13 vrijwillige brandweermannen.

Ziekenwagen

Voor de permanentie van de ziekenwagen (24/24 uur vanuit de kazerne) staat een medisch kader klaar van 16 ambulanciers en 20 verpleegkundigen met bijzonder beroepstitel (BBT spoed- en intensieve zorgen). De medische dienst wordt geleid door de korpsarts. De ziekenwagen rijdt steeds in dienst van het hulpcentrum 100/112 voor dringende geneeskundige hulp.

Onze brandweerkazerne in Tessenderlo Hulpverleningszone Zuid-West Limburg
Brandweerpost Tessenderlo
© Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy Extranet Shop Vacatures Contact Website by Brainlane