U bent hier
Erdi put kracht uit het familiegevoel bij de brandweer

Blijf jij cool als het heet wordt? Erdi wel. Want Erdi is naast werknemer bij Nike, ook brandweervrijwilliger bij brandweerpost Heusden-Zolder. En omdat de brandweer nieuwe brandweerlieden zoekt, polsten wij bij Erdi naar zijn ervaringen als brandweerman.

Erdi startte in 2014 met zijn brandweeropleiding, niet lang na het beëindigen van zijn studies elektriciteit. “Ik volgde ook nog een 7de jaar Integrale Veiligheid aan het Sint-Franciscuscollege en daar maakte ik kennis met de brandweer. Ik deed stage bij post Heusden-Zolder en zo is mijn interesse in de brandweer allee maar gegroeid.”

Avondopleiding

Overdag werkt Erdi bij Nike in Laakdal, waar hij coördinator is van een logistiek team. Om te kunnen starten als brandweervrijwilliger moest hij wel nog naar de avondschool. “De start van mijn brandweeropleiding was een beetje hectisch, zo in combinatie met mijn job. Gelukkig deden ze nooit moeilijk bij Nike en kreeg ik vrij vlot educatief verlof als dat nodig was.”

Weg vermoeidheid

“Ik doe ook regelmatig nachtshiften en als ik dan thuiskom en opgepiept word voor een interventie, is dat niet altijd even gemakkelijk maar ik put kracht uit het familiegevoel dat er bij de brandweer heerst. Dat gevoel doet mijn vermoeidheid meteen wegebben.”

Kameraadschap

Het is die sfeer en de kameraadschap die het leven in de kazerne zo leuk maakt. “Mijn brandweercollega’s zijn er echt voor mij, voor elkaar. Het voelt als een echte familie. Er zijn ook minder spannende momenten, soms zelf heel verdrietige, maar we kunnen goed met mekaar praten. Dat doet echt deugd.”

Groter netwerk

“Ik leer hier nog elke dag enorm veel bij. En wat ik leer, komt me goed van pas, ook in het leven buiten de kazerne. Mijn netwerk is ook groter geworden. Combineer dat met het familiegevoel dat de brandweer me geeft en ik voel me hier echt thuis.”

Heb je tips voor een kandidaat-brandweervrijwilliger? “Voor mij draait het allemaal om respect. Respect voor alles, voor iedereen en voor jezelf, … Met respect gaat alles een stuk vlotter.”

Interesse om net als Erdi brandweervrijwilliger te worden?

Kom naar onze jobinfodag!

  • Praat met brandweervrijwilligers en stel hen al je vragen
  • Oefen alvast voor de proeven van het federale geschiktheidsattest (fysieke, praktische en competentieproeven)
  • Maak kennis met de brandweeropleiding
  • Test je hoogtevrees op de ladderwagen

Data & locaties: 

Federaal geschiktheidsattest:

Om te kunnen solliciteren bij een hulpverleningszone/brandweerpost, heb je een federaal geschiktheidsattest nodig. Hier vind je meer info.

Erdi put kracht uit het familiegevoel bij de brandweer Hulpverleningszone Zuid-West Limburg
Meer nieuws
© Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy Extranet Shop Vacatures Contact Website by Brainlane