U bent hier
Fiets of wandel met de brandweer tegen kanker

Onze collega Geert Roosen – sergeant in post Hasselt - organiseert opnieuw een fietstocht doorheen onze hulpverleningszone, ten voordele van Kom Op Tegen Kanker. Nieuw is de wandeltocht die aan het programma is toegevoegd. Nu is Geert op zoek naar fietsgezelschap én wandelvrienden. Fiets of wandel je mee op zaterdag 20 april?

Geert is rechtstreeks betrokken bij het K-woord. Daarnaast is hij een fervent fietser. Om die redenen besloot hij team ‘Tsjik Tsjak volle bak’ op te richten: een fietsproject om geld in te zamelen voor Kom op Tegen Kanker (KOTK) en de strijd tegen kanker.

Voor alle fietsliefhebbers

“Al voor de vierde keer organiseer ik samen met heel wat collega’s en vrijwilligers een fietstocht doorheen onze hulpverleningszone. Al wie van fietsen houdt, is welkom om deel te nemen, op zaterdag 20 april 2024,” aldus Geert.

Fietsen of steunen

“Voor de organisatie van dit event mag en kan ik rekenen op onze grote brandweerfamilie: de vriendenkring van post Heusden-Zolder en collega’s uit andere posten helpen ons op zaterdag 20 april 2024 om onze fietsritten & wandeltochten tot een goed einde te brengen.

Iedereen kan deelnemen. En voor wie niet wil deelnemen, maar toch enige sympathie heeft voor ons initiatief: je kan ons ook financieel steunen, zodat we later dit voorjaar kunnen meedoen aan de 1.000 km voor Kom Op Tegen Kanker.

Drie fietsafstanden

Voor deze brandweerrit zijn er 3 afstanden om uit te kiezen:

 • Afstand 1: een begeleide fietstocht van 125 km doorheen onze hulpverleningszone (gemiddeld tempo: 27 km/uur). Pitstop na ongeveer 60 km + bevoorrading. Maximaal aantal deelnemers: 150 of vrij te fietsen via GPX bestand. Kostprijs: voorinschrijving 25 euro inclusief braadworst en een consumptie. Daginschrijving 30 euro.
 • Afstand 2: een rit via een route op de gps van 80 of 125 km (gpx-bestand): Via een GPX bestand dat je op voorhand ontvangt, kun je individueel of in groep een mooie rit van om en bij 125 of 80 km fietsen. Bevoorrading voorzien bij de brandweerpost van Herk-de-Stad. Kostprijs: voorinschrijving 25 euro inclusief braadworst en consumptie. Daginschrijving 30 euro.
 • Afstand 3: familierit van 25 km (bepijld): Deze rit, voor jong en oud, is 25 km lang en brengt je naar enkele mooie plaatsjes rond de kazerne. Kostprijs inschrijving: 5 euro.

Wandeltocht

De wandeling die is uitgestippeld, is 7 km lang: Een natuurwandeling rond de brandweerkazerne van Heusden-Zolder. Kostprijs inschrijving: 5 euro.

Verschillende startmomenten

 • Start op zaterdag 20 april 2024 aan de brandweerkazerne van Heusden-Zolder
 • Aanmelden vanaf 08:00 uur
 • Begeleide rit 125 km: briefing om 08:45 uur – vertrek om 09:00 uur
 • Vrije start 80 of 125 km: vertrek tussen 08:00 en 10:00 uur
 • Familierit: aanmelden en starten tussen 08:00 en 15:00 uur
 • Wandeling: aanmelden en vertrekken aan de brandweerkazerne van Heusden-Zolder tussen 08:00 en 15:00 uur

Hoe deelnemen?

Als je het inschrijvingsgeld van 25 euro (80 en 125 km) overgeschreven hebt op het rekeningnummer BE05 8335 3480 0975 krijg je van ons een mooie rit en een Kwaremont-biertje samen met een braadworst aangeboden.

 • Daginschrijvingen zijn ook mogelijk aan 30 euro, ook inbegrepen een mooie rit, een braadworst en een Kwaremont-biertje
 • Deelnemen aan de familierit of aan de wandeling kost 5 euro per deelnemer.
 • De volledige opbrengst gaat naar Kom Op Tegen Kanker voor het team Tsjik Tsjak volle bak.

Inschrijven kan via deze link

Meer info op:

Enkele sfeerbeelden van vorig jaar:

  © Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy Extranet Shop Vacatures Contact Website by Brainlane