U bent hier
Verkeersmaatregelen tijdens Pukkelpop 2018

Tijdens Pukkelpop 2017 werkten heel wat brandweermensen mee achter de schermen: een ploeg van de brandweer stond met een autopomp en ander materiaal in de buurt van het festivalterrein stand by. Ook op de campings en op de weide kon je brandweervrijwilligers tegen het lijf lopen.

Wat doet een brandweerploeg op een muziekfestival?
In de eerste plaats zijn we er preventief aanwezig: mocht er iets gebeuren waarbij er hulp van de brandweer nodig is, dan hoeven we geen tijd te verliezen. We zijn vlakbij de festivalterreinen met een autopomp en ander brandweermateriaal, zodat we snel en efficiënt kunnen tussenkomen in geval dat nodig is.

Inspectie installaties

Een festival met dagelijks 40.000 bezoekers, catering, camping, voorzieningen voor de organisatie en de artiesten... betekent heel wat technische installaties die werken met elektriciteit of gas (denk aan de vele eetstandjes). Er staan ook heel wat tentconstructies op en rond de festivalweide. Al die installaties krijgen een grondige inspectie vooraf, ook van de brandweer.

Tijdens vuurwerk

Tijdens de duur van het festival doen brandweerteams controles op en rond het terrein: stookt er niemand een vuurtje met bv. afval? Heeft er op de camping toch niemand een gasvuurtje bij? We voorzien de campings ook van pompmateriaal, zodat onze brandweerteams ter plaatse bij wateroverlast meteen aan de slag kunnen. En ook tijdens het afsteken van het vuurwerk blijven we paraat.

Doorgaand verkeer

Tijdens de festivaldagen geldt er een ander verkeersplan dan normaal. Doorgaand verkeer vermijdt best de N74 door gebruik te maken van de omleidingen via de E313, het afrittencomplex in Lummen en de E314 met het afrittencomples in Houthalen-Helchteren.

Wil je dus het centrum van Hasselt bereiken zonder in de file te staan in de omgeving van Pukkelpop, volg dan de omleidingspijlen.

Lokaal verkeer

Voor het lokale verkeer in en rond Kiewit zijn er ook omleidingsroutes voorzien. Hou wel rekening met tijdelijk eenrichtingsverkeer in de Kiewitstraat, Ranonkelstraat en de Slangbeekstraat.


Als je de omleidingsroutes zoals aangeduid, volgt, zijn alle woningen en handelszaken in de omgeving van het festivalterrein bereikbaar.

Informatie bereikbaarheid Pukkelpop

Met vragen en suggesties over de bereikbaarheid van je woning of handelszaak tijdens het festival, kun je contact opnemen met bereikbaarheidsadviseur Tom Buntinx, via het nummer 011/433 855.

Meer info en plannetjes om te downloaden vind je op de website van de stad Hasselt.

Volg ook Politie LRH en Hulpverleningszone Zuid-West Limburg op de sociale media:

Verkeersmaatregelen tijdens Pukkelpop 2018 Pukkelpop.be
Meer nieuws
© Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy en voorwaarden Extranet Shop Contact Website by Brainlane