U bent hier
Verkeersmaatregelen tijdens Pukkelpop

Ook dit jaar heeft het stadsbestuur van Hasselt beslist om tijdens Pukkelpop de Kempische Steenweg (N74) ter hoogte van het festivalterrein verkeersvrij te maken. Concreet zal er geen gemotoriseerd verkeer toegelaten worden op het stuk tussen de kruispunten Vijverstraat/Tulpinstraat en Europalaan/Walenstraat, en dit vanaf donderdag 15 augustus 2019 om 4:00 uur 's ochtends tot en met maandag 19 augustus 19:00 uur.

Tijdens de festivaldagen (Pukkelpop 2019 duurt van 15 tot en met 18 augustus 2019) geldt er een ander verkeersplan dan normaal. Doorgaand verkeer vermijdt best de N74 door gebruik te maken van de omleidingen via de E313, het afrittencomplex in Lummen en de E314 met het afrittencomples in Houthalen-Helchteren.

  • Opgelet: Op donderdag 15 augustus 2018, om 04:00 uur gaat de N74 (Kempische Steenweg) dicht.

Doorgaand verkeer? Volg de omleiding!

Moet je niet in Kiewit of op het festival zijn? Volg dan de omleiding. Ook als je het centrum van Hasselt wilt bereiken, zonder in de file te staan in de omgeving van Pukkelpop, volg je de omleidingspijlen.

Lokaal verkeer

Voor het lokale verkeer in en rond Kiewit zijn er ook omleidingsroutes voorzien. Hou wel rekening met tijdelijk eenrichtingsverkeer in de Kiewitstraat, Ranonkelstraat en de Slangbeekstraat.

Als je de omleidingsroutes volgt zoals aangeduid, zijn alle woningen en handelszaken in de omgeving van het festivalterrein bereikbaar.

Informatie bereikbaarheid Pukkelpop

Met vragen en suggesties over de bereikbaarheid van je woning of handelszaak tijdens het festival, kun je contact opnemen met bereikbaarheidsadviseur Tom Buntinx. Zijn gegevens, meer info en plannetjes om te downloaden vind je op de website van de stad Hasselt.

Volg ook Politie LRH en Hulpverleningszone Zuid-West Limburg op de sociale media:

Brandweer op Pukkelpop

Tijdens Pukkelpop 2018 werkten heel wat brandweermensen mee achter de schermen: een ploeg van de brandweer stond met een autopomp en ander materiaal in de buurt van het festivalterrein stand by. Ook op de campings en op de weide kon je brandweervrijwilligers tegen het lijf lopen. Dat zal ook tijdens deze editie van Pukkelpop zo zijn.

Brandweer preventief aanwezig

Wat doet een brandweerploeg op een muziekfestival?
In de eerste plaats zijn we er preventief aanwezig: mocht er iets gebeuren waarbij er hulp van de brandweer nodig is, dan hoeven we geen tijd te verliezen. We zijn vlakbij de festivalterreinen met een autopomp en ander brandweermateriaal, zodat we snel en efficiënt kunnen tussenkomen in geval dat nodig is.

Inspectie installaties

Een festival met dagelijks 40.000 bezoekers, catering, camping, voorzieningen voor de organisatie en de artiesten... betekent heel wat technische installaties die werken met elektriciteit of gas (denk aan de vele eetstandjes). Er staan ook heel wat tentconstructies op en rond de festivalweide. Al die installaties krijgen een grondige inspectie vooraf, ook van de brandweer.

Tijdens vuurwerk

Tijdens de duur van het festival doen brandweerteams controles op en rond het terrein: stookt er niemand een vuurtje met bv. afval? Heeft er op de camping toch niemand een gasvuurtje bij? We voorzien de campings ook van pompmateriaal, zodat onze brandweerteams ter plaatse bij wateroverlast meteen aan de slag kunnen. En ook tijdens het afsteken van het vuurwerk blijven we paraat.

Verkeersmaatregelen tijdens Pukkelpop Pukkelpop.be
Meer nieuws
© Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy en voorwaarden Extranet Shop Contact Website by Brainlane