U bent hier
Brandweeroefening

Op dinsdag 9 en vrijdag 19 april 2024 organiseren we een brandweeroefening in de voormalige schoolgebouwen van het Technicum in Sint-Truiden. De brandweerteams van Sint-Truiden en Borgloon zullen er oefenen met rook en vuur.  Woon je in de buurt en heb je last van de rook? Sluit ramen & deuren en zet eventuele ventilatiesystemen tijdelijk af. Alvast onze excuses voor het ongemak!

De brandweerploegen van onze brandweerposten in Borgloon en Sint-Truiden zullen  oefenen in een leegstaand pand dan binnenkort afgebroken wordt. Het gaat om de voormalige schoolgebouwen van het Technicum in de Gildestraat en de Sint-Trudostraat.

De bedoeling is om onze teams te laten oefenen met echt vuur: in metalen tonnen zal vuur branden om zo veel rook & warmte te veroorzaken. Zo kunnen onze brandweerlieden trainen in gecontroleerde maar vrij realistische omstandigheden.

Dit soort 'warme' (d.i. met echt vuur) inzetoefeningen zorgen ervoor dat wij, als het er echt op aankomt, goed getraind zijn en snel de juiste inzet van manschappen en middelen kunnen bepalen.

Je zal op de bovenvermelde dagen dus heel wat brandweerlieden en brandweervoertuigen zien in het centrum van Sint-Truiden. Geen reden tot paniek: onze autopomp, ladderwagen, tankwagen en eventueel nog een tweede autopomp en een commandowagen rukken uit voor een oefening!

Oefendagen Sint-Truiden:

  • Dinsdag 9 april 2024 - 19:00 - 21:00 uur
  • Vrijdag 19 april 2024 - 9:00 - 11:00 uur

Met dank aan Vestio voor het ter beschikking stellen van dit gebouw!

    © Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy Extranet Shop Vacatures Contact Website by Brainlane