Brandpreventiecampagnes

Je kan brand voorkomen als je enkele voorzorgen neemt. De meest voor de hand liggende: hang overal rookmelders in je woning, pas op met elektrisch laden, doe de deuren dicht en speel niet met vuur. We geven je een kort overzicht van de belangrijkste campagnes.

Hang rookmelders

Hang rookmelders. Ze redden levens. Overigens is het al van 1 januari 2020 verplicht om op elk woonniveau in je woning minstens één rookmelder te hebben hangen. Rookmelders vind je in de meeste doe-het-zelf-zaken. Kies er eentje met een garantie van 10 jaar en een CE-markering.

Doe de deur dicht

Doe de deur dicht! Want door alle binnendeuren in huis dicht te doen, kan je levens redden. Als er brand uitbreekt, blijft het vuur en de verstikkende rook – de grootste bedreiging – langer opgesloten. Zo is er meer tijd om jezelf en je gezin in veiligheid te brengen als een rookmelder alarm slaat.

Ik knal zonder vuurwerk

Als brandweer vinden we zelf vuurwerk afsteken geen goed idee. Iedereen weet dat vuurwerk levensgevaarlijk, brandgevaarlijk, erg ongezond, duur en belastend voor dieren en hulpdiensten is.

Volg ons op:

© Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy Extranet Shop Vacatures Contact Website by Brainlane